Οι προσπάθειες ετών δικαιώνονται. Παραχωρούνται οι Ιαματικές Πηγές Θερμών στον Δήμο Βισαλτίας

 Κατά τη με αριθμό 491/25.04.2016 συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ ΑΕ αποφάσισε την μίσθωση στο Δήμο Βισαλτίας της χρήσης του εντός σχεδίου τμήματος του ακινήτου Ιαματικές Πηγές Θερμών Νιγρίτας με σκοπό την ανάπτυξη, ανακαίνιση και τη συντήρηση των υφισταμένων εγκαταστάσεων.

Η μίσθωση θα έχει χρονική διάρκεια 25 ετών  και θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την ενίσχυση, τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών .

 Ακόμη θα επιδιωχθεί ο  εμπλουτισμό τους με την ανάπτυξη νέων σύγχρονων υποστηρικτικών μονάδων, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύνθετο σύγχρονο Συγκρότημα - Κέντρο Θερμαλισμού, με παράλληλη ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων πολλαπλών χρήσεων, που θα παρέχουν υπηρεσίες υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στους επισκέπτες σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο (ενδεικτικά αναφέρονται  Ιαματικές Θεραπείες και Θεραπείες Αποκατάστασης, Υδροθεραπεία - Υδρομασάζ - Ατμόλουτρα, πισίνες εξωτερικές- εσωτερικές, σάουνα κλπ).

Η εξέλιξη αυτή αξιολογείται ως ιδιαίτερα θετική για τον τόπο μας. Και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί  συμβάλλαμε ως Συνεταιρισμός στην επιτυχία αυτή. Που βεβαίως πιστώνεται στο Δήμο Βισαλτίας και στη Δήμαρχο κ. Δουβίτσα  η οποία ξεπερνώντας παθογένειες και αδυναμίες του παρελθόντος διεκδίκησε με σχέδιο ,όραμα και ρεαλισμό την πραγματοποίηση του αυτονόητου.

Το επόμενο βήμα είναι η προσπάθεια για την διαμόρφωση  συνθηκών ώστε η  αξιοποίηση των πηγών και των συνοδών εγκαταστάσεων,  να γίνει από την τοπική κοινωνία με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της κοινωνικής – συνεταιριστικής οικονομίας.

Με κύριους στόχους την προστασία, ανάδειξη, ανάπτυξη και διαχείριση των πηγών και την αναδιανομή των πλεονασμάτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής παραγωγικής βάσης και της απασχόλησης. Αυτό εκτιμούμε ότι αποτελεί  μία γόνιμη και βιώσιμη λύση.

 

 

 

Υποκατηγορίες

Γινε μελος

Facebook

Εισοδος μελων

Φωτογραφικό αφιέρωμα

Ο καιρός